Caesar salade met kip en ansjovisvinaigrette

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de eieren hard. Pel ze en snij ze in kwarten.
  • 2 Snij de kipfilets in blokjes. Kruid ze met peper en zout en wentel ze door de sesamzaadjes. Bak ze in olijfolie.
  • 3 Snij het brood in blokjes. Pel en pers de knoflook. Meng de helft ervan met 3 el olijfolie en bak er het brood krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Meng het citroensap met de rest van de knoflook, de ansjovisfilets en enkele druppels worcestershiresaus. Leng aan met olijfolie en mix tot een dressing.
  • 5 Spoel en droog de sla en de andijvie. Scheur ze in reepjes en verdeel ze over de borden. Leg er de kip en de eieren bij. Besprenkel met de dressing en werk af met parmezaanschilfers en croutons.

Caesar salade met kip en ansjovisvinaigrette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ansjovisvinaigrette
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jonge Prei Met Ansjovis-vinaigrette
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Krokante zalm met anjovisvinaigrette, venkel en sp
0 min
Bekijk recept
Artisjokken Met 3 Vinaigrettes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse salade met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige saladewrap met sinaasappel
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Caesar tostada
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept