Rucola met vijgen en ham

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en droog de rucola. Spoel de tomaten en snij in partjes. Snij de vijgen in kwartjes.
  • 2 Scheur de ham in stukken en bak ze even in een pan zonder vetstof. Voeg de pijnboompitten toe en rooster ze goudbruin.
  • 3 Roer een dressing van 2/3 olijfolie en 1/3 balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Verdeel de rucola, tomaten en vijgen over een serveerschaal. Schep er de ham en pijnboompitten bij. Besprenkel met de dressing en bestrooi met parmezaanschilfers.

Rucola met vijgen en ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept