2 Schraap de wortelen, schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Snij de courgettes met een dunschiller in brede repen.
3 Leg de tongfilets open met de velkant naar boven. Kruid met peper en zout. Leg op elk een courgettereep, gelijk met de rechte kant van de filet.
4 Rol de tongfilets met de courgette op. Steek vast met een prikkertje. Beboter een ovenvaste schaal en zet de rolletjes erin. Smelt de boter en vermeng met de dragon, giet over de tongrolletjes. Zet 15 minuten in de oven.
5 Pureer aardappelen en wortelen. Meng met de room, mosterd en peterselie tot een smeuïge puree. Breng op smaak.
6 Haal de prikkers uit de tongrolletjes en serveer met toefjes wortelpuree. Werk af met de dragonboter uit de ovenschaal en een vers takje dragon.
Tong met courgette en wortelpuree is een recept van Libelle Lekker