1 Snipper de ui. Snipper het pepertje. Doe het brood in stukken en week in de melk.
2 Knijp het brood uit. Doe het gehakt met de ui en chilipeper in een blender en voeg het brood toe. Mix fijn. Breng op smaak met de gember, koriander, peper en zout en kneed nog eens goed door. Rol er balletjes van 2- 3 cm van. Bak ze goudbruin in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
3 Kook de mie volgens de instructies op de verpakking. Pel en plet de knoflook. Spoel de prei en de lente-uitjes en snipper in ringen. Rasp de wittekool in fijne reepjes. Spoel de sojascheuten en de peultjes.
4 Verhit 2 el arachideolie in de wok en fruit de knoflook glazig. Voeg het gemberpoeder toe. Voeg de groenten toe en schep 2 minuten om. Schenk er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje garen.
5 Voeg de mie en de balletjes toe. Schep om. Breng op smaak met sojasaus en peper.
Oosterse soep met pittige kipballetjes is een recept van Libelle Lekker