Oosterse soep met pittige kipballetjes

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui. Snipper het pepertje. Doe het brood in stukken en week in de melk.
  • 2 Knijp het brood uit. Doe het gehakt met de ui en chilipeper in een blender en voeg het brood toe. Mix fijn. Breng op smaak met de gember, koriander, peper en zout en kneed nog eens goed door. Rol er balletjes van 2- 3 cm van. Bak ze goudbruin in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Kook de mie volgens de instructies op de verpakking. Pel en plet de knoflook. Spoel de prei en de lente-uitjes en snipper in ringen. Rasp de wittekool in fijne reepjes. Spoel de sojascheuten en de peultjes.
  • 4 Verhit 2 el arachideolie in de wok en fruit de knoflook glazig. Voeg het gemberpoeder toe. Voeg de groenten toe en schep 2 minuten om. Schenk er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje garen.
  • 5 Voeg de mie en de balletjes toe. Schep om. Breng op smaak met sojasaus en peper.

Oosterse soep met pittige kipballetjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Macaroni met kipballetjes
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipballetjes met paksoi
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kipballetjes in tomatensaus
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept