Zalm bearnaise

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar in de schil.
  • 2 Schil de witte asperges. Breek de harde uiteinden van alle asperges, snij ze in stukken van 4 cm en stoom ze gaar.
  • 3 Meng voor de dragonboter 75 g boter met de dragon. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • 4 Maak de bearnaisesaus. Klaar de boter, door ze op te warmen, zonder te laten kleuren, en er het witte schuim af te scheppen. Verwarm de dooiers met de dragonazijn au bain-marie en klop tot een dik, gebonden schuim. roer er de geklaarde boter door, eerst lepel per lepel en daarna in een straaltje, tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met peper, zout, dille en dragon.
  • 5 Bestrijk de zalm met wat olijfolie, bak de vis in de hete grillpan en kruid met peper en zout. Smelt 25 g boter in een pannetje en bak er de asperges even in op. Serveer de zalm met de bearnaisesaus, de asperges en de aardappelen in de schil, afgewerkt met een beetje dragonboter.

Zalm bearnaise is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Steak frites en snelle bearnaise
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met bearnaise en pommes duchesse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm En Roodbaars Op De Barbecue Met Bearnaise
20-30 min -
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept