Risotto met langoustines en jonge venkel

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Pel en snipper de knoflook, hak de oregano fijn. Fruit de helfst van de sjalot met de knoflook, de oregano en de tomaten in een scheutje olie. Mix de saus en kruid met cayennepeper en zout.
  • 2 Spoel de venkelknollen en bewaar het groen. Laat ze heel en bak ze in boter. Kruid met peper en zout.
  • 3 Verhit een scheut olie en fruit hierin de rest van de sjalot en de rijst 2 minuten. Doe er bouillon bij tot de rijst onderstaat en breng aan de kook. Roer af en toe en doe er weer bouillon bij als de vorige bijna verdampt is. Na 20 min. is de rijst gaar. Doe er de kaas, de room en het citroensap bij. 
  • 4 Bak de langoustines 2 minuten aan elke kant in boter en olie.  Kruid met peper en zout.
  • 5 Doe de saus, de risotto, de venkel en de langoustines op de borden. Garneer met wat venkelgroen. 

Risotto met langoustines en jonge venkel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept