Geflambeerde langoustines met pastis

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de wortel en de venkel in blokjes. Pel de sjalot en de ui en snipper ze fijn. Pel en ontpit de tomaten, en snij het vruchtvlees in blokjes. 
  • 2 Verhit wat boter in een pan en roerbak de venkel met de wortel, de ui en de sjalot. Doe er de langoustines bij en bak ze kort aan alle kanten aan. Giet er de pastis over en flambeer ze. Doe er de tomatenblokjes bij. Blus met witte wijn en laat nog 1 minuut op een zacht vuur sudderen. 
  • 3 Schep de langoustines uit de pan, zeef de saus en bewaar ook de groenteblokjes. Laat het kookvocht tot de helft inkoken. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg er wat koude boter in blokjes aan toe en roer telkens goed tot de saus mooi gebonden is. Doe er de groenteblokjes weer bij. 
  • 4 Serveer de langoustines met de saus en werk af met een plukje bladpeterselie. 

Geflambeerde langoustines met pastis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met zeebarbeel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept