1 Maak eerst de pangrattato. Pel en hak 2 teentjes knoflook. Hak het brood fijn in de keukenmachine. Hak de helft van het bosje peterselie grof.
2 Stoof de knoflook glazig in 2 el olijfolie. Voeg het broodkruim toe en bak het goudbruin. Meng er van het vuur af de peterselie door. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
3 Kook eerst de spaghetti beetgaar. Maak de saus. Pel en hak de knoflook. Snij de ansjovisfilets in stukjes, de olijven in plakjes. Hak de peterselie. Spoel de kappertjes.
4 Stoof de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de chilivlokken en de ansjovis toe en laat zachtjes smelten. Doe er de kappertjes, tomatenblokjes, olijven en peterselie bij. Laat 15 minuten afgedekt sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
5 Serveer de pasta met de saus en werk af met de pangrattato.