1 Schil de koolrabi en snij ze in plakjes. Bewaar eventueel groen voor de afwerking. Bak de koolrabi kort in boter, kruid met zout en blus met de groentebouillon. Dek af en laat 15 minuten garen.
2 Pel en hak de ui, stoof ‘m glazig in boter. Snij de korsten van het brood en week het in lauw water. Knijp uit en meng met het gehakt, het ei, de ui, peterselie, oregano, mosterd, peper en zout. Vorm er 8 burgertjes van en bak ze goudbruin in olie.
3 Neem de koolrabi uit de pan en giet de room bij de bouillon. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Mix tot een schuimige saus. Doe er de koolrabi weer bij en eventueel de gehakte blaadjes.
4 Verdeel de koolrabi over de borden en leg er 2 burgertjes bij. Werk af met een koolrabiblaadje, geraspte citroenschil en chilivlokken.
Miniburgers met koolrabi is een recept van Libelle Lekker