Varkenshaasje met saffraanrijst

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140°C. Schroei het vlees rondom dicht in olie. Leg het in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
  • 2 Meng de honing met het kerriepoeder en het citroensap. Bestrijk er het vlees mee en zet het 30 minuten in de oven.
  • 3 Schil en rasp de wortel. Pel en hak de ui. Stoof de ui glazig in olie. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Doe er de bouillon en saffraan bij. Kruid met zout en chili naar smaak. Laat 25 minuten garen.
  • 4 Hak de pistachenootjes grof en schep ze met de rozijnen door de rijst. Meng de yoghurt met de koriander.
  • 5 Neem het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het daarna in plakjes. Serveer het vervolgens met de saffraanrijst en de korianderyoghurt.

Varkenshaasje met saffraanrijst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf in bakpapier
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept