Pastaschelpen met spinazie

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta beetgaar. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Spoel de spinazie. Blancheer die 1 minuut in gezouten water en laat meteen schrikken onder koud water. Knijp 'm goed uit en hak fijn. 
  • 3 Pel en hak de knoflook en de sjalot. Stoof ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Meng met het ei, de ricotta, parmezaan en spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 
  • 4 Pureer de tomatenblokjes met de oregano. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze in een ovenschaal. 
  • 5 Vul de pastaschelpen met de spinazie en schik ze in de schaal. Zet 25 minuten in de oven.

Pastaschelpen met spinazie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pastaschelpen met zeevruchten
Bekijk recept
Pastaschelpen met spinazie
65 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschelpen met groenten en geitenkaas
Bekijk recept
Gevulde pasta met broccoli & geitenkaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept