1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en pastinaken. Snij de groenten in blokjes en kook ze samen gaar in gezouten water. Pel en snipper de ui.
2 Bak in een braadslee het varkenshaasje rondom bruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Bak de ui zacht in dezelfde pan. Leg het varkenshaasje erbij en zet de braadslee 10 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Snij het wit én groen van de lente-ui in ringetjes. Bak de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag. Stamp de aardappelen en de pastinaak grof. Voeg de melk toe en roer tot een grove puree. Meng er de spekblokjes en lente-ui door. Kruid met peper en zout.
4 Haal het vlees uit de braadslee, laat rusten onder aluminiumfolie. Schraap de aanbaksels los, blus met de bouillon en laat tot sausdikte inkoken, zeef de saus. Kruid met peper en zout. Serveer de stoemp met plakjes varkenshaas en de saus.
Varkenshaasje met pastinaakstoemp is een recept van Libelle Lekker