1 Maak het gehakt aan met de mosterd, peterselie, het ei en zo veel paneermeel als nodig om er burgers van te vormen. Kruid met peper en zout. Vorm 8 kleine burgers en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast.
2 Schil de aardappelen, verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook aardappelen en bloemkool gaar. Stoom de broccoli.
3 Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Bak de burgers aan beide kanten bruin en gaar in boter. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Giet de boter uit de pan, smelt er een nieuw klontje in en laat de ui op een zacht vuurtje in 15 minuten lichtjes kleuren. Blus met balsamicoazijn, bestrooi met de bloem en overgiet met de bouillon. Kruid met peper en zout. Laat de saus indikken en leg de burgers even in de saus om op te warmen.
4 Pureer de aardappelen met de bloemkool en maak de puree aan met een scheutje melk, nootmuskaat, peper en zout.
5 Serveer de hamburgers met de bloemkoolpuree en de gestoomde broccoli, en nappeer met de uiensaus.
Hamburger met uiensaus en bloemkoolpuree is een recept van Libelle Lekker