Gefrituurde inktvisringen met bearnaise

4
120 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de inktvistubers, dep ze droog en snij ze in ringen. Maak een marinade van 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout. Schep er de inktvisringen door en laat 1 uur marineren.
  • 2 Splits het ei. Doe de bloem in een kom met peper en zout. Doe er de eidooier en 1 eetlepel olijfolie bij . Doe er het water bij. Roer tot een beslag en laat 1 uur rusten.
  • 3 Pel en snipper de sjalot. Doe de sjalot in een steelpannetje met 2 eetlepels gehakte dragon, de wittewijnazijn en peper. Laat op een zacht vuur 10 minuten inkoken.
  • 4 Klop op een heel zacht vuurtje of boven een warmwaterbad de 3 eidooiers en de afgekoelde dragonazijn met 1 eetlepel water tot een dikke, schuimige massa. Klop er geleidelijk aan de gesmolten boter door tot een smeuïge saus. Kruid met peper, zout en de rest van de dragon.
  • 5 Verwarm de frituurpan op 175°C. Klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag.
  • 6 Haal de inktvisringen door het beslag en frituur die in porties goudgeel. Laat drogen op keukenpapier. Serveer de inktvisringen met de bearnaise, partjes citroen en lente-ui naar smaak.

Gefrituurde inktvisringen met bearnaise is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Steak frites en snelle bearnaise
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met bearnaise en pommes duchesse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm En Roodbaars Op De Barbecue Met Bearnaise
20-30 min -
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept