Biscuit met aardbei en kiwi

12
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 26 cm diameter in met boter en bestuif met bloem. Maak de aardbeien schoon en snij ze in plakjes. Schil de kiwi’s en snij ze in plakjes.
  • 2 Schep 180 gram suiker in een hoopje op een vel bakpapier en laat warm worden in de oven, tot de suiker aan de randen begint te smelten. Neem het vel bakpapier met de suiker uit de oven.
  • 3 Klop de eieren met de mixer los in een kom en doe er, al kloppend, de warme suiker bij. Klop verder tot een dik, wit beslag dat als een lint van de kloppers afloopt. Zeef de bloem boven de kom en spatel ze door het beslag.
  • 4 Giet het beslag in de bakvorm en bak de biscuit 50 minuten tot 1 uur in de oven. Test of de biscuit gaar is door erin te prikken met een satéstokje: dat moet er droog weer uitkomen. Neem de taart uit de oven en ontvorm op een rooster. Laat volledig afkoelen.
  • 5 Klop de slagroom stijf en klop er de suiker door.
  • 6 Snij de biscuit horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de helft van de aardbeienconfituur, en daarover de helft van de slagroom. Beleg met plakjes aardbei en kiwi. Dek af met de bovenste biscuithelft.
  • 7 Bestrijk de bovenkant met aardbeienconfituur en verdeel er de rest van de slagroom over. Beleg met plakjes aardbei en kiwi. Zet in de koelkast tot het serveren.

Biscuit met aardbei en kiwi is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Kokosboomstam
2 uur-
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept