1 Maak de aardbeien schoon en snij ze in kwartjes. Schil de watermeloen en snij hem in stukken. Spoel en droog de munt. Snij in fijne reepjes.
2 Doe het limoensap en de suiker in een pannetje met 150 ml water. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen, tot de suiker volledig opgelost is. Neem van het vuur af en laat afkoelen.
3 Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof tot ze een kleurtje hebben. Laat ze afkoelen op een schone doek. Wrijf er de velletjes af. Hak de noten grof.
4 Meng de aardbeien voorzichtig met de watermeloen, de reepjes munt en de afgekoelde siroop. Zet 1 uur in de koelkast.
5 Verdeel de fruitsalade over de borden en werk af met de gehakte hazelnoten. Serveer meteen.
Salade van aardbei, watermeloen en munt is een recept van Libelle Lekker