1 Spoel de sla en de rucola. Laat uitlekken. Maak de cantharellen schoon en roerbak ze in 2 el olie. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
2 Bak het spek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
3 Roer een vinaigrette van de ciderazijn met 5 eetlepels zonnebloemolie. Kruid met peper en zout.
4 Breek een ei in een kopje. Breng een pan met ruim water en 50 ml azijn aan de kook. Hou net onder het kookpunt. Maak met een vork een draaikolk in het water en laat het eitje er voorzichtig in glijden. Pocheer 3 minuten. Herhaal voor de rest van de eieren. Verdeel de sla, de rucola en de cantharellen over de borden, hussel goed door elkaar. Werk af met spek en een gepocheerd eitje. Kruid met peper en serveer.
Speksalade met gepocheerd eitje is een recept van Libelle Lekker