1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, en kook ze gaar. Pureer ze met het ei en de minarine. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2 Spoel de mosselen. Snij de ui en selder en doe ze erbij. Voeg er de tijm en laurier aantoe en kook ze gaar. Neem ze uit de schelp en zeef het kookvocht.
3 Rol de filets op. Leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Schenk er de wijn en het mosselvocht bij. Leng aan met warme visbouillon tot ze net onder staan. Dek af met folie. Zet in de oven tot ze gaar zijn.
4 Vul een spuitzak met de puree. Spuit torentjes op een bakplaat met bakpapier. Zet 10 tot 15 min. in de oven.
5 Snij de prei in ringen en stoom ze net gaar.
6 Neem de vis uit de schaal en hou warm. Laat het vocht inkoken tot de helft, doe er de room bij en laat weer inkoken. Schep er de prei, mosselen en garnalen door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Tong op z'n Oostends met pommes duchesse is een recept van Libelle Lekker