1 Pel de eieren. Pel en snipper de ui en fruit ze glazig in boter. Blus met de madera. Voeg de tomaten en de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten zacht doorkoken.
2 Borstel de paddenstoelen droog schoon. Snij ze in plakjes en voeg ze bij de saus. Laat 5 tot 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt in 4 porties. Verpak elk ei in een laagje gehakt. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 25 minuten goudgeel en gaar in de oven.
4 Los het bouillonblokje op in een pan met water en kook er de rijst in gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de peterselie en bieslook door.
5 Serveer de vogelnestjes met de saus en de rijst. Werk af met een plukje peterselie.
Vogelnestjes met tomatensaus en kruidenrijst is een recept van Libelle Lekker