Vogelnestjes met tomatensaus en kruidenrijst

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de eieren. Pel en snipper de ui en fruit ze glazig in boter. Blus met de madera. Voeg de tomaten en de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten zacht doorkoken.
  • 2 Borstel de paddenstoelen droog schoon. Snij ze in plakjes en voeg ze bij de saus. Laat 5 tot 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt in 4 porties. Verpak elk ei in een laagje gehakt. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 25 minuten goudgeel en gaar in de oven.
  • 4 Los het bouillonblokje op in een pan met water en kook er de rijst in gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de peterselie en bieslook door.
  • 5 Serveer de vogelnestjes met de saus en de rijst. Werk af met een plukje peterselie.

Vogelnestjes met tomatensaus en kruidenrijst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kool met saucijs en kruidenrijst
30 min-
Bekijk recept
Gevulde tomaten met kruidenrijst
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Indiase tofucurry met kruidenrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidenrijst met auberginespiesjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vogelnestjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse Aardappel Omelet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vogelnestjes
30-60 min -
Bekijk recept