1 Verwarm de oven voor op 200°C. Splits de eieren. Klop de 5 eidooiers met 50 g suiker luchtig, 10 minuten lang. Klop de eiwitten met de andere 50 g suiker stijf. Spatel de eiwitten, de gezeefde bloem, de cacao en het maïszetmeel door de eidooiers.
2 Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak 8 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Breng 50 ml water met 50 g suiker aan de kook. Voeg er de jenever en de confituur aan toe.
4 Haal de biscuit uit de oven, stort hem op een vochtige keukendoek en rol in de doek op. Laat eventjes afkoelen, ontrol voorzichtig en verdeel er de confituurvulling over. Rol op en laat volledig afkoelen.
5 Verhit de room en smelt er, van het vuur, de chocolade in. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrijk de biscuit met de ganache. Snij mooi rechte zijkanten. Versier met suikerviooltjes en verse bosbessen.
Chocoladebuche met cassis is een recept van Libelle Lekker