Kalkoenrollade met cranberry's, notenvulling en cranberryrelish

5
60 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de vulling. Bak de ui, de knoflook en de pancettablokjes in wat boter. Voeg er brood, cayennepeper, salie, cranberry’s en pistachenootjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng er het losgeklopte ei door en zet koel weg.
  • 2 Leg het kalkoengebraad op een snijplank, snij het in en vouw open tot een grote lap. Verdeel er de helft van de vulling over en rol op. De rest van de vulling bewaar je in een kommetje apart. Leg de plakjes pancetta op de bovenkant van de rollade en bind vast met keukentouw. Leg de rollade in een ingevette ovenschaal.
  • 3 Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk de kalkoenrollade met gesmolten boter en braad hem 25 minuten. Lepel de rest van de vulling rond de kalkoenrollade en bak nog 15 minuten verder op 160°C, tot de kalkoen mooi goudbruin is. Laat de rollade 15 minuten rusten onder aluminiumfolie en maak ondertussen de saus.
  • 4 Fruit, voor de saus, de ui in de boter. Bestrooi met de bloem en roer los. Blus met de cognac en de bouillon, blijf roeren zodat er geen klonters ontstaan. Voeg er de room aan toe en breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus.

Kalkoenrollade met cranberry's, notenvulling en cranberryrelish is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Kalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancetta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met olijven
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met cranberry's en appelcrumble
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenrollade met spekboontjes
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept