1 Verhit een scheut olie in een pan en bak de duivenkarkassen en de pootjes erin aan. Voeg er de gesneden groenten, het kruidentuiltje en het korianderpoeder aan toe en bak 2 minuten mee.
2 Blus met 2 liter water en voeg er de 2 el tomatenpuree aan toe. Laat 4 uur afgedekt sudderen op een zacht vuurtje. Het mag niet koken. Schuim de bouillon geregeld af en zeef na 4 uur.
3 Meng de bouillon met het losgeklopt eiwit, de tomatenpuree en de wortel. Breng opnieuw aan de kook. Laat de pan 1 uur op een zacht vuurtje staan. Zeef de bouillon door een fijne neteldoek.
4 Boen de paddenstoelen droog schoon en bak ze krokant in een scheutje olie. Kruid met peper en zout. Verdeel de paddenstoelen over serveerglaasjes.
5 Warm de bouillon weer op, breng op smaak met peper, zout en een scheutje madera. Vul de glaasjes verder met de bouillon. Werk af met een takje blad peterselie.
Consommé van bosduif met boschampignons is een recept van Libelle Lekker