1 Bestrooi de hertenfilet met peper en zout. Borstel de oesterzwammen droog schoon en halveer grote exemplaren.
2 Verhit 50 g boter en de olie. Schroei het vlees aan alle kanten snel dicht. Haal het uit de pan en hou warm, het moet vanbinnen nog mooi rosé zijn.
3 Voeg de sjalotjes en de knoflook aan het bakvet toe en bak 3 minuten. Blus met de balsamicoazijn. Voeg er de oesterzwammen en de tijm aan toe en doe de fond erbij. Laat 2 minuten zachtjes koken.
4 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in plakken. Besprenkel ze met citroensap en bak ze in de rest van de boter in een andere pan. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren.
5 Snij de hertenfilet in plakjes en serveer met de saus en de gekaramelliseerde appeltjes. Lekker met pommes duchesse.
Hertenfilet met balsamicosausje is een recept van Libelle Lekker