1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
2 Snij 4 cirkels van 15 cm doorsnee uit het bladerdeeg. Leg ze op de bakplaten.
3 Vermeng de boter met de suiker en de tijm. Spoel de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes peer over het bladerdeeg, tot 2 cm van de rand. Besprenkel met het botermengsel. Vouw de randen lichtjes naar binnen, over de vulling. Kwast de deegranden in met losgeklopt ei.
4 Snij de kaas in dunne plakjes en verdeel ze over de taartjes. Kruid met peper. Zet 10 tot 15 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en het deeg goudbruin is.
5 Serveer de taartjes met een salade van rucola, zongedroogde tomaatjes en pijnboomboompitten, aangemaakt met olijfolie en balsamicoazijn.
Perentaartje met camembert is een recept van Libelle Lekker