1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de suiker en een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje en breek er het ei in. Strooi er de boter rond en kneed tot een glad deeg. Verpak het in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
2 Splits de eieren. Meng de dooiers met de plattekaas, de suiker en de vanillesuiker. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel.
3 Beboter een springvorm en bestuif met bloem. Rol het deeg uit en schik het in de vorm. Schep er de plattekaascrème in. Zet 45 minuten in de oven (dek af met aluminiumfolie als de kaas gaat kleuren). Laat afkoelen op een rooster.
4 Pel de mandarijntjes en verdeel de partjes over de taart.
5 Week de gelatine in koud water. Verwarm het citroen- en mandarijnsap. Knijp de gelatine uit en los hem op in het sap. Schenk over de taart. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
Kaastaart met mandarijntjes is een recept van Libelle Lekker