Zoek
Kruidenslaatje met gebakken paling en krieltjes
4
40 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
700 g paling (schoongemaakt)
600 g krieltjes
150 g gemengde sla
50 g jonge spinazie
25 g basilicum
25 g munt
25 g bladpeterselie
2 tomaten (in partjes)
2 lente-uien
citroensap
boter
peper
zout
4 el gehakte kruiden (verse, naar keuze)
1 teentje knoflook (gesnipperd)
0.5 sjalot (gesnipperd)
4 el geuze (oude)
5 el olijfolie
1 kl mosterd
1 kl citroensap
Bereiding
1
Boen de aardappelen schoon. Kook ze ongeschild gaar.
2
Roer een dressing van het bier, de olijfolie, de mosterd, het citroensap, peper en zout. Schep de sjalot, knoflook en kruiden erdoor.
3
Spoel en droog de groenten en kruiden voor de salade. Meng alles. Snij de lente-uitjes in ringen.
4
Snij de paling in 5 cm lange stukken. Besprenkel met citroensap.
5
Snij de aardappelen in plakjes. Meng ze met de helft van de dressing.
6
Dep de palingmoten droog. Kruid ze met peper en zout. Bak ze in boter en bedruppel met citroensap.
7
Verdeel de salade over de borden. Voeg de aardappelen en paling toe. Werk af met ui.
Kruidenslaatje met gebakken paling en krieltjes is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenkrieltjes
2 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolffilet met een kruidenslaatje
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidenslaatje met quinoa en krab
25 min
Bekijk recept