Witloofsalade met appel en Brugge Oud

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Snij de kaas in dunne schilfers.
  • 3 Maak de groenten schoon. Snij het witloof in reepjes. Snij de venkel overlangs in fijne plakjes. Meng ze met het witloof en de tuinkers.
  • 4 Roer een dressing van de ingrediënten: room, notenolie, appelsap, citroensap en honing. Kruid met peper en zout. Schep de helft ervan door de salade.
  • 5 Spoel de appel, snij hem in staafjes en schep ze door de groenten.
  • 6 Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met het spek en de kaas. Werk af met venkelgroen en pompoenpitten. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Witloofsalade met appel en Brugge Oud is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade met sardines
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebraden kip, witloofsalade met rucola en sinaasappel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met geitenkaas en sinaasappel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met walnoten en roquefort
10 min Voorgerecht
Bekijk recept