Zoek
Penne met spinazie en scampi's
4
15 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
24 scampi's
500 g penne
1 handvol verse spinazie
4 lente-uien
250 g gemengde paddenstoelen
100 g pancetta (in dunne plakjes)
geraspte parmezaan (vers)
2 takjes tijm (afgerist)
1 el bladpeterselie (gehakt)
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Kook de penne beetgaar. Verdeel de pancetta over een bakplaat en zet 25 minuten in de oven.
2
Spoel de spinazie en zwier droog. Maak de lente-ui schoon en snij in ringetjes. Borstel de paddenstoelen schoon.
3
Pel de scampi’s. Bak ze in olijfolie en kruid met peper en zout. Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
4
Bak de paddenstoelen kort in de pan van de scampi’s. Doe er de lente-ui en de tijm bij en bak even mee. Kruid met peper en zout.
5
Meng de pasta met de paddenstoelen, scampi’s, peterselie en rauwe spinazie. Kruid met peper en zout. Werk af met pancetta en parmezaan.
Penne met spinazie en scampi's is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Pittige pasta met salami
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept