Bearnaisesaus basisrecept

4
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klaar de boter: smelt ze, maar laat ze niet kleuren. Schep de witte deeltjes van de boter en giet de rest over in een maatbeker.
  • 2 Klop de eidooiers met de gastrique tot een dik, gebonden schuim in een pannetje op heel laag vuur of in een bain-marie. Laat niet te warm worden, dan schift de saus.
  • 3 Klop er de geklaarde boter door, eerst lepel per lepel, daarna in een straaltje, tot een dikke saus ontstaat. Blijf nog 5 minuten verder kloppen. Breng op smaak met peper, zout en dragon.

Bearnaisesaus basisrecept is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met bearnaisesaus en groene salade
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bearnaisesaus
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept