1 Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de ansjovis heel fijn.
2 Bak de ui glazig in olijfolie. Doe er de ansjovis, knoflook en chili naar smaak bij. Roerbak tot de ansjovis wegsmelt. Doe er de tomatenpuree bij en roerbak nog even.
3 Blus met de wijn en laat inkoken. Voeg de kerstomaatjes, oregano en kappertjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht sudderen.
4 Kook de pasta beetgaar. Bak de scampi’s in boter en kruid ze met peper, zout en cayennepeper.
5 Meng de pasta met de saus, de rucola en de scampi’s. Serveer meteen.
Spaghetti met scampi's en kerstomaatjes is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip