1 Spoel de courgettes en halveer ze overlangs, snij het vruchtvlees in schijfjes. Pel en snipper de knoflook.
2 Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de courgettes in ongeveer 5 minuten beetgaar (afhankelijk van de grootte van de stukjes). Voeg de knoflook toe en bak hem nog 1 minuutje mee.
3 Snij de pancetta in stukjes en bak ze krokant in een pan zonder vetstof.
4 Meng de mascarpone, de room en de helft van de parmezaan door de courgettes. Warm nog even door, maar laat niet koken. Voeg de pancetta toe (hou eventueel wat apart voor de afwerking), breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
5 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Schep de pasta door de saus en verdeel hem over warme borden. Bestrooi met de rest van de pancetta. Werk af met een plukje bladpeterselie.
Tagliatelle met courgette en pancetta is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)