Zoek
Varkensspiesjes met parmezaanpuree
4
35 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g varkensmedaillon
800 g bloemig kokende aardappelen
3 paprika's (rood, geel, oranje)
2 rode uien (grote)
6 takjes rozemarijn
4 takjes basilicum
50 ml room
boter
50 g geraspte parmezaan (vers)
2 kl acaciahoning
balsamicoazijn
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met 1 el boter, de room en de parmezaan. Breng ze op smaak met peper en zout.
2
Maak de paprika’s schoon en snij ze in kwarten. Pel de uien en snij ze in 8 stukken. Snipper de rozemarijn.
3
Snij het vlees in blokjes en prik het afwisselend met de stukken paprika en ui aan spiesjes.
4
Meng de honing met 2 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn. Bestrijk er de spiesjes mee. Bestrooi ze met de rozemarijn en gril ze goudbruin.
5
Serveer de spiesjes met de puree en werk af met basilicum.
Varkensspiesjes met parmezaanpuree is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde varkensspiesjes
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidige varkensspiesjes
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensspiesjes met honing-mosterdsaus
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept