Gepocheerde kabeljauw met asperges

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges en breek het houtachtige uiteinde eraf. Stoof ze 2 minuten in 1 eetlepel boter. Bestrooi met de suiker en een snuifje zout. Giet er een bodempje water bij, dek af en laat 15 minuten garen.
  • 2 Pel de sjalot en snij in ringen. Breng 250 ml water aan de kook met de wijn, de sjalot, de peperbolletjes en de jeneverbessen. Hou tegen de kook aan en pocheer er de kabeljauwfilets 8 minuten in.
  • 3 Boen de citroenen schoon, rasp de schil en pers de vruchten uit. Doe het sap, de schil en de honing bij de bouillon en breng aan de kook. Neem weer van het vuur en klop er 2 eetlepels botervlokjes door. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Haal het deksel van de pan met de asperges en laat het vocht verdampen. Serveer de asperges met de saus en de vis.

Gepocheerde kabeljauw met asperges is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept