1 Schil de asperges en breek het houtachtige uiteinde eraf. Stoof ze 2 minuten in 1 eetlepel boter. Bestrooi met de suiker en een snuifje zout. Giet er een bodempje water bij, dek af en laat 15 minuten garen.
2 Pel de sjalot en snij in ringen. Breng 250 ml water aan de kook met de wijn, de sjalot, de peperbolletjes en de jeneverbessen. Hou tegen de kook aan en pocheer er de kabeljauwfilets 8 minuten in.
3 Boen de citroenen schoon, rasp de schil en pers de vruchten uit. Doe het sap, de schil en de honing bij de bouillon en breng aan de kook. Neem weer van het vuur en klop er 2 eetlepels botervlokjes door. Breng op smaak met peper en zout.
4 Haal het deksel van de pan met de asperges en laat het vocht verdampen. Serveer de asperges met de saus en de vis.
Gepocheerde kabeljauw met asperges is een recept van Libelle Lekker