Kip-aardappelgratin

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kipfilets in reepjes. Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder.
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze in heel fijne plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet af, laat ze wat afkoelen en opdrogen.
  • 3 Plet de jeneverbessen lichtjes en meng ze met de zuurkool en de laurier. Meng het paneermeel met de gesmolten boter.
  • 4 Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen erin. Meng de kip met de zuurkool en schep het mengsel op de aardappelen. Schenk er de bouillon en de wijn bij. Verdeel het paneermeel met de boter erover. Zet 35 minuten in de oven.

Kip-aardappelgratin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept