1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappeltjes schoon.
2 Kook de groenten apart in gezouten water. Laat de wortelen en de raapjes 5 minuten koken, de aardappelen 10 minuten.
3 Kruid het vlees met peper en zout. Braad het rondom aan in boter of olie. Leg het in een grote braadslee. Leg er de groenten bij. Verdeel de knoflook over de groenten en leg de salie op het vlees. Schenk er de wijn en de bouillon bij. Dek af en zet 40 minuten in het midden van de oven.
4 Neem het vlees eruit en laat het rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt. Schep er de groenten bij.
5 Giet de saus uit de braadslee door een zeef in een steelpannetje. Verwarm en laat tot de helft inkoken. Bind met de room en kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer met het vlees en de groenten.
Varkensgebraad met raapjes en wortelen is een recept van Libelle Lekker