Kalkoen met kerriesaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter. Strooi er de bloem bij en roer glad. Laat het bloem-botermengsel even bakken. Schenk er de groentebouillon bij en roer met de klopper tot een gladde saus. Doe er de kokosmelk, het kerriepoeder en de kurkuma bij. Kruid met cayennepeper en zout. Blijf omroeren tot de saus indikt. Laat 5 minuten zacht doorkoken en breng op smaak met het limoensap.
  • 2 Kruid de kalkoenlapjes met kerriepoeder, peper en zout. Bak ze 4 minuten, keer ze om en bak de andere kant ook 4 minuten.
  • 3 Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Bak de kokosvlokken kort in de braadpan van de kalkoenlapjes.
  • 4 Verdeel over de borden. Werk af met kokosvlokken en een blaadje Thais basilicum. Serveer de kerriesaus er apart bij.

Kalkoen met kerriesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept