Pasta met mosselen

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pureer met de staafmixer een handvol basilicumblaadjes met de pijnboompitten, de knoflook en de olijfolie. Vermeng met de gemalen parmezaan tot een dik vloeibare pesto.
  • 2 Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in blokjes.
  • 3 Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Doe ze met het aanhangende water en de wijn in een diepe kookpan. Laat ze 3 minuten koken. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten koken. Laat de mosselen een beetje afkoelen en haal ze dan uit de schelp.
  • 4 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng meteen met de pesto. Doe er de tomaatblokjes en de mosseltjes bij. Werk af met enkele blaadjes basilicum en serveer.

Pasta met mosselen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept