1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de linzen. Fruit de uisnippers glazig in wat olie. Breng aan de kook met de bouillon. Voeg de linzen en het kruidentuiltje toe. Laat 45 minuten zacht koken.
2 Schil de vastkokende aardappelen en de wortelen en snij ze in flinterdunne staafjes. Kook ze 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze opdrogen op een keukenhanddoek. Schil de bloemig kokende aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en plet ze met de pureestamper.
3 Meng de geplette aardappelen, de aardappel- en wortelstaafjes met de eieren en het kerriepoeder. Breng op smaak met de wijnazijn, peper en zout. Maak nootgrote balletjes en leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Zet ze 30 minuten in de oven.
4 Doe de wortel, knolselder en rode paprika bij het linzenstoofpotje en laat nog 10 minuten koken.
5 Verdeel de balletjes over borden en lepel er het linzenstoofpotje bij.
Linzenstoofpotje met wortelballetjes is een recept van Libelle Lekker