1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm van 26 cm ø in met boter en bestuif met bloem.
2 Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen. Roer de boter en suiker wit schuimig. Roer er elk ei apart door.
3 Zeef de bloem met bakpoeder, cacao en de kruiden. Roer om en om wat bloemmengsel en enkele el melk door de botercrème. Roer er dan de chocolade door. Stort het beslag in de vorm, strijk glad en bak 45 minuten in de oven. Controleer op gaarheid met een prikker. Wordt de cake te snel bruin, dek ’m dan af met bakpapier.
4 Roer, voor de crème, het chocoladepuddingpoeder los met 4 el melk. Breng de rest van de melk met de suiker en de chocolade aan de kook. Doe er het chocoladepuddingpoeder bij. Roer tot het indikt. Doe in een schaal en laat afkoelen.
5 Haal de cake uit de oven. Laat afkoelen.
6 Roer, voor de crème, de boter en de poedersuiker goed glad. Klop de chocoladepudding los met een klopper en meng ’m beetje bij beetje door de boterroom.
7 Bestrijk de cake met de chocoladecrème en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer met chocoladekrullen en cranberry’s.
Chocoladetaart met cranberry's is een recept van Libelle Lekker