1 Doe het buikspek in een pan met 1 l water en 25 g zout.
2 Pel de sjalotten en snij ze grof. Schil de verse gember en snij ‘m in dunne plakjes. Pel 2 teentjes knoflook. Doe de sjalot, de gember, de knoflook en de steranijs in de pan bij het buikspek en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes sudderen. Schuim geregeld af.
3 Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het spek uit het kookvocht en dep droog. Verwijder het zwoerd en snij het spek in 4 stukken. Smelt een klontje boter in een pan en voeg er de honing en gekonfijte gember aan toe. Bak het spek in de pan en laat karamelliseren. Haal uit de pan en blus met de wijn en de sojasaus.
4 Pel en snipper de resterende knoflook. Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en hak het fijn. Roerbak beide kort in een beetje olie.
5 Snij de Chinese kool in repen en roerbak ze kort mee. Bestrooi met sesamzaadjes en breng op smaak met zout.
6 Serveer het spek met de gewokte Chinese kool en de gembersaus.
Chinese kool in de wok met gelakt buikspek is een recept van Libelle Lekker