Couscous van bloemkool met pijnboompitten en gegrilde pompoen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de helft van de olijfolie en bak de pijnboompitten goudbruin.
  • 2 Rasp de bloemkool met een fijne rasp tot couscous. Meng met de pijnboompitten, de citroenrasp en het sap. Breng op smaak met fleur de sel en peper, besprenkel met 2 el olijfolie. Laat ten minste 1 uur marineren in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in grove stukken. Wentel ze door de rest van de olijfolie en gril ze in een hete grillpan. Doe de gegrilde pompoen dan in een ovenschaal, besprenkel met de ahornsiroop en bestrooi met de gember. Laat 20 minuten garen in de oven tot de pompoen zacht is.
  • 4 Serveer de pompoen met de bloemkoolcouscous.

Couscous van bloemkool met pijnboompitten en gegrilde pompoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept