1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta beetgaar en giet af. Blancheer dan de broccoli, giet af, laat schrikken met koud water. Laat uitlekken.
2 Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig met de chilivlokken. Doe er de ricotta, de venkelzaadjes, de wijn en de room bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten zachtjes sudderen. Meng met de pasta.
3 Bak de plakjes pancetta krokant en laat ze uitlekken. Doe de pasta in een grote ovenschaal, verdeel er de broccoli, de pancetta en de amandelschilfers over. Zet in de oven tot alles goudbruin kleurt. Serveer met parmezaan.
Broccoli met orecchiette en pancetta is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)