1 Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in blokjes. Stoof ze zacht in olijfolie, samen met de helft van de venkelzaadjes. Blus met de helft van de pernod. Voeg de suiker en kervel toe en stoof tot compote.
2 Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer met de karnemelk en een klontje boter. Kruid met peper en zout.
3 Maak de venkel schoon – bewaar het groen voor de afwerking – en snij in parten. Bak de venkel met de rest van de venkelzaadjes kort in olijfolie. Blus met de rest van de pernod en de appelazijn. Schenk water bij tot de groenten net onderstaan. Laat ze garen tot het water is ingekookt. Breng op smaak met peper en zout.
4 Bak de visfilets in boter. Kruid met peper en zout. Neem uit de pan en hou warm. Blus de aanbaksels met de bouillon en laat inkoken. Doe er de room bij en mix tot schuim met de staafmixer.
5 Serveer de rode mul met de aardappelpuree, venkelpartjes, tomatencompote en saus. Werk af met het venkelgroen.
Rode mul met venkel en tomaat is een recept van Libelle Lekker