1 Laat de boter smelten. Mix ze met de gehakte kruiden, knoflook en mosterd in de blender. Breng op smaak. Meng genoeg paneermeel door de pasta. Zet 30 min. koel weg.
2 Maak de groenten schoon. Kook de krieltjes ongeschild beetgaar. Blancheer de worteltjes, peultjes en erwtjes. Doe ze in een ovenschaal, met wat muntblaadjes. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
3 Stoof de ui glazig in boter. Voeg de rozemarijn en salie toe. Blus met Noilly Prat en laat verdampen. Voeg de lamsfond toe en laat inkoken. Breng op smaak. Zeef de saus. Klop er een klontje boter door. Hou warm.
4 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de lamskroon met peper en zout. Braad snel rondom aan in boter.
5 Leg de lamskroon in een ovenschaal, bedek ’m met een dikke laag kruidenpasta. Zet vlees en groenten samen 8 à 12 minuten in de oven. Neem het vlees eruit en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Haal dan de groenten eruit. Serveer het lamskroontje met groenten en saus.
Lamskroontje met peterselie-kruidenkorst is een recept van Libelle Lekker