1 Verwarm de oven voor op 200°C. Open de oesters met een oestermes, haal ze uit de schelp en vang het vocht op. Leg de oesters even apart. Hou de onderste schelphelften bij en spoel ze uit.
2 Giet het oestervocht door een fijne zeef en filter alle onzuiverheden.
3 Pel de sjalot, snipper fijn en fruit in een klontje boter. Blus met het citroensap en het gezeefde oestervocht. Voeg de room en de champagne toe en laat inkoken tot een smeuïg sausje. Kruid met peper en zout.
4 Vul de oesterhelften met de oesters en leg ze in een ovenschaal. Schenk een lepel van de saus over elke oester en schuif in de oven. Zet na 4 minuten de ovengrill aan en grill nog gedurende 1 minuut voor een mooi goudbruin korstje. Haal ze uit de oven.
5 Garneer de oesters met enkele sprietjes bieslook en serveer.
Gegratineerde oesters met champagne is een recept van Libelle Lekker