1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook. Borstel de champignons schoon en halveer grote exemplaren. Roerbak samen met de knoflook goudbruin in een klontje boter.
2 Voeg de room toe en laat inkoken tot de helft. Breng op smaak met peper, zout en peterselie. Hou warm.
3 Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Verwarm de fond. Leg de sjalotjes en de zalm op de bodem van een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Verwarm de fond en schenk samen met 100 ml champagne bij de vis. Schuif 15 minuten in de oven.
4 Breek de eieren in een glazen kom en verwarm au bain-marie op een laag vuurtje. Klop met een garde tot een luchtige crème, voeg al roerend de rest van de champagne toe tot de sabayon in volume is verdubbeld.
5 Serveer de zalmmoten met de boschampignons en dresseer met de champagnesabayon.
Zalm met champagnesabayon is een recept van Libelle Lekker