1 Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie. Klop de eidooiers schuimig met de boter en de suiker. Voeg toe.
2 Klop de eiwitten stijf. Meng bloem, amandelen en kaneel. Roer de chocolade erdoor. Spatel de eiwitten erdoor. Doe het beslag in een beboterde vorm. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en ontvorm.
3 Spoel de bessen en laat ze uitlekken. Hou 2 el rode wijn apart en laat de rest met de bessen, kristalsuiker, kaneel, steranijs en geraspte citroenschil 10 minuten sudderen in een steelpan. Schep het kaneelstokje en de steranijs eruit. Klop het maïszetmeel los in 2 el rode wijn en bind er de compote mee. Neem van het vuur en laat afkoelen.
4 Bestuif de cake met de poedersuiker. Schep de veenbessencompote in het midden en werk af met pistachenoten.
Kerstcake met veenbessen is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip