Kerstcake met veenbessen

1
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie. Klop de eidooiers schuimig met de boter en de suiker. Voeg toe.
  • 2 Klop de eiwitten stijf. Meng bloem, amandelen en kaneel. Roer de chocolade erdoor. Spatel de eiwitten erdoor. Doe het beslag in een beboterde vorm. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en ontvorm.
  • 3 Spoel de bessen en laat ze uitlekken. Hou 2 el rode wijn apart en laat de rest met de bessen, kristalsuiker, kaneel, steranijs en geraspte citroenschil 10 minuten sudderen in een steelpan. Schep het kaneelstokje en de steranijs eruit. Klop het maïszetmeel los in 2 el rode wijn en bind er de compote mee. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • 4 Bestuif de cake met de poedersuiker. Schep de veenbessencompote in het midden en werk af met pistachenoten.

Kerstcake met veenbessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Karamel-Kerstcake
140 min Nagerecht
Bekijk recept
Kerstcake
30-60 min -
Bekijk recept
Kerstcake
30-60 min -
Bekijk recept
Australische Kerstcake
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept