Sinaasappelsalade met olijven

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de sinaasappelen dik tot op het vruchtvlees. Snij ze met een scherp mes in mooie plakken en vang het sap op voor de vinaigrette. Leg ze op een bord.
  • 2 Snij de olijven in ringen of hak ze grof. Pel de ui en snij ze in dunne ringen. Spoel de sla en zwier droog. Scheur de blaadjes in niet te grote stukken.
  • 3 Maak een salade van de sla, de uienringen en de sinaasappelplakjes. Bestrooi met de olijven.
  • 4 Snij het stokbrood in sneetjes en beleg ze met lardo di colonnata. Rooster ze kort onder de hete grill, tot het spek begint te smelten en het brood krokant is. Laat het spek niet verbranden.
  • 5 Klop een vinaigrette van het sinaasappelsap, de olijfolie, de mosterd, de peperkorrels en een snuifje zout. Sprenkel ze vlak voor het serveren over de salade. Serveer met het stokbrood.

Sinaasappelsalade met olijven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Kip in sherry
1u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmabroodjes met groenteballetjes en wortel-sinaasappelsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkel-sinaasappelsalade met andijvie en olijven
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept