1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak het witloof schoon, halveer de stronkjes en kook of stoom ze beetgaar. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
2 Pel en snipper de sjalotten. Stoof aan in boter, blus met de wijn en de bouillon. Laat tot de helft inkoken. Doe er room, mosterd en bieslook bij en kruid met peper en zout.
3 Bak de kippenblokjes kort in wat boter, haal uit de pan en bak de oesterzwammen in dezelfde pan eventueel met wat extra boter. Meng de gekookte pasta met de kip, de oesterzwammen en de saus.
4 Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een ovenschaal in en doe er de pasta in, leg er het witloof op, strooi de suiker over het witloof en leg er vlokjes boter op. Kruid met nog wat peper en zout en sluit de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie. Laat 15 minuten opwarmen in de oven. Haal het deksel van de schaal en zet nog even onder de grill tot de stronkjes witloof mooi gekaramelliseerd zijn.
Pastaschotel met kip, witloof en oesterzwammen is een recept van Libelle Lekker