1 Verwarm de oven op 175°C. Kruid het lamszadel met peper en een beetje zout. Meng de gehakte rozemarijn en de tijmblaadjes met 2 el olie en bestrijk het vlees ermee. Verhit 1 el olie in een ovenvaste pan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Zet de pan in de oven en laat 20 minuten garen.
2 Maak de knolselder schoon. Schil de wortelen. Snij de groenten in stukken van 2 cm. Verhit de boter in een pan en fruit de groenten even aan. Overgiet met de groentebouillon en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
3 Haal het vlees uit de oven en laat het, afgedekt met aluminiumfolie, 15 minuten rusten. Giet de room bij de groenten en pureer. Breng op smaak met peper en zout.
4 Haal het vlees uit de oven en snij het in plakken. Serveer met de puree en werk af met een plukje rozemarijn.
Lamsgebraad met puree van selder en wortel is een recept van Libelle Lekker